RAL – Stichting Nederlands Kleur Instituut | Kennisinstelling voor kleurmeting en kleurtechniek

Category Archives for RAL

Nieuwe website RAL-SHOP.nl

31 juli 2019

Stichting Nederlands Kleur Instituut is distributeur van het RAL in Nederland en kunnen u alle RAL producten leveren. 

De website RAL-SHOP.NL is vernieuwd en toegankelijker gemaakt. Je vindt op de website alle RAL producten en de uitleg van het RAL.

In de nieuwe RAL-shop kan je de RAL producten bestellen, zoals de RAL Classic  kleurenwaaiers, de RAL Design plus kleurenboeken, maar ook losse kleurstalen op verschillende formaten voor presentaties op bijvoorbeeld moodboards.

Regelmatig posten we cases waarbij de RAL kleuren worden toegepast. Bezoek onze nieuwe RAL-SHOP.NL

RAL Design Plus: meer kleuren, meer inspiratie

31 juli 2019

Ral Design Plus: Meer kleuren en meer designtools 

Onlangs heeft RAL het nieuwe RAL Design Plus gelanceerd. Een herziening van het kleursysteem en uitbreiding product aanbod. Een productarsenaal dat goed afgestemd op de ontwerppraktijk van de kleurontwerper en professionals, zodat u in elke werksituatie de optimale kleur sneller en gemakkelijker kunt bepalen. Met RAL Design kun je kleuren duidelijk definiĆ«ren en communiceren. De nieuwe meertaligheid in het Duits, Engels, Frans, Russisch en Chinees ondersteunt het heldere, internationaal begrip voor kleuren.  Het uitgebreide kleurenspectrum met 200 nieuwe kleurtonen en associatieve kleurnamen verhoogt het creatieve potentieel.

Het nieuwe RAL Design Plus heeft 200 nieuwe kleuren, met nu totaal 1825 kleuren. Het RAL Design plus geeft je

  • Meer ontwerp vrijheid voor professioneel kleurontwerp
  • Meer Inspiratie
  • Een veelzijdig kleurordeningsysteem met 1825 nauwgezet gekozen kleuren
  • Professionele kennis op het gebied van kleur.

Het nieuwe RAL DESIGN SYSTEM PLUS is geschikt voor iedereen die zich met professioneel bezighoudt met het onderwerp kleurontwerp. Of het nu gaat om ambachtsman, architect, ontwerper, wetenschapper of productiebedrijf, het RAL DESIGN SYSTEM PLUS biedt altijd de juiste oplossing.

Kenmerken van Kleur

Het RAL Design plus kleurordeningsysteem is gebaseerd op de CIE-LCH kleurenruimte en beschrijft in haar kleurnotatie de lichtheid (L) de verzadiging (c ) en Kleurtoon (H). Hierdoor wordt het eenvoudiger te communiceren over kleuren en kan je makkelijker kleurcombinaties maken op basis van similariteit. (zie ook blog kleuren combineren)

Vernieuwde uitgebreidere designtools

Met het vernieuwen van het RAL Design plus heeft RAL haar productaanbod vernieuwd en uitgebreid.

De RAL D2 waaier is vernieuwd en in een nieuwe mooie bescherm hoes gekomen. De volvlakwaaier set D8 bevat alle 1825 ral design plus kleuren en is een handige tool voor professionals die behoefte hebben aan een gedegen waaier-set.

Naast de waaiers heeft RAL verschillende kleuren boeken. De RAL D2, de Kleurenatlas is geheel vernieuwd en geeft een goed overzicht van de kleuren. Een mooie vertaling van het kleursysteem in 2D. Voor wie behoefte heeft aan kleine kleurstalen is het RAL D3 ontwikkeld, een Album boek waarin alle kleuren in kleine A9 uitneembare staaltjes zijn verwerkt. Ook hier weer een prachtige weergave van het RAL Design Plus.

Naast deze producten heeft RAL een aantal unieke boeken over het toepassen van kleur, waarbij gebruik is gemaakt van het RAL Design Systeem.

Een aantal RAL Design kleuren zijn ook vertaald in RAL plastic kleurstalen voor de kunststof industrie. Ook zijn alle RAL Design kleuren verkrijgbaar op A6 en A4 formaat. Met de RAL D6 heeft u een complete box met alle 1825 RAL designkleuren op A6 formaat. Handig als je de kleuren snel nodig hebt.

Meer weten over het RAL Design plus? Bezoek onze website https://ral-shop.nl, neem contact met ons op of volg een van onze workshops bij de Nederlandse Kleurenschool!