Over ons

In 1976 is Total Color Technics, adviesbureau voor toegepaste kleurtechniek opgericht door Maas Kotterink. Consultancy, kleurmeting, kleurformulatie en kleurbeoordeling waren de peilers voor de organisatie. In de jaren ’90 werd Total Color Technics de eerste NCS distributeur in Nederland. Verschillende workshops werden ontwikkeld en aangeboden.


In 2005 is, na het overlijden van zoon Arjan Kotterink, de organisatie overgenomen door de jongste zoon Mark Kotterink en de naam veranderd in Color Technics, NCS Colour Centre Nederland. In 2008 is gekozen om alle opleidingsactiviteiten aan te bieden onder de naam Nederlandse Kleurenschool. Sindsdien is de Nederlandse Kleurenschool het enige onafhankelijke opleidingsinstituut gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van kleur. In 2017 zijn de opleidingsactiviteiten ondergebracht in een stichting.  De andere activiteiten werden toen aangeboden onder de naam Nederlands Kleuren Centrum.


In 2019 is de stichting Nederlandse Kleurenschool veranderd in Stichting Nederlands Kleur Instituut en zijn alle activiteiten van zowel de Kleurenschool als het Kleuren Centrum samengebracht in 1 stichting. Het Nederlands Kleuren Centrum.  Hierdoor is één loket ontstaan. 


Het SNKI beoogd met haar platform de kennis over kleur en kleurgebruik te bundelen, te ontsluiten en voorstellen tot een beter gebruik van kleur in relatie tot het bedoelde gebruik van een omgeving.


De dagelijkse leiding van de stichting ligt bij Mark Kotterink, zoon van Maas Kotterink en wordt ondersteund door het bestuur.