Opleiding Kleurkunde – Stichting Nederlands Kleur Instituut | Kennisinstelling voor kleurmeting en kleurtechniek

Opleiding Kleurkunde

U werkt in een branche waar kleur een essentiële rol speelt en u wilt uw klanten op deskundige wijze adviseren. Dan is de Opleiding Kleurkunde iets voor u: een belangrijke aanvulling voor onder andere verkopers, laboranten, stylisten, kwaliteitscontroleurs en technici die zich willen professionaliseren en onderscheiden.  Na deze basisopleiding heeft u de fundamentele kennis om te communiceren en te adviseren over kleur. U kent beginselen van de invloed van kleuren en u weet hoe kleur gemeten en gecontroleerd wordt.

De Opleiding Kleurkunde is gebaseerd op de Nieuwe Kleurenleer. De opleiding bestaat uit een mix van mondelinge lessen onder leiding van een vakbekwame docent. Daarnaast een deel online zelfstudie, waarbij u studeert wanneer het u het beste past. Tijdens de lesuren gaat het vooral om de oefening van de praktische vaardigheden. Omdat we persoonlijke aandacht en begeleiding heel belangrijk vinden werken we met groepen van 15 cursisten. Zowel tijdens de zelfstudie als de lesuren maakt u praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten maken deel uit van het examen.

Voor de Opleiding Kleurkunde is geen specifieke vooropleiding vereist.

U ontvangt bij aanvang een opleidingsmap en inlogcode voor de kennisbank en de online leeromgeving. Na het met goed gevolg afleggen van het examen ontvangt u een diploma afgegeven door het CEK (Centraal Examenbureau voor de Kleurenbranche). Voor de Opleiding Kleurkunde zijn er subsidiemogelijkheden, vraag naar de voorwaarden.

Voor meer informatie vraagt u de folder Opleiding Kleurkunde aan.

Studiebelasting: ca 120 uur, waarvan 28 docentcontacturen.

Meer informatie vindt u ook op onze website www.kleurenschool.nl