Kleurstandaarden - Colour Standards

Naarmate consumenten steeds kritischer worden, zijn kleur en de controle ervan een belangrijk onderdeel van het productieproces in veel industrieën geworden, en nauwkeurige metingen zijn hiervoor essentieel. Instrumenten moeten betrouwbaar presteren en de beste manier om dit te garanderen is om ze te controleren met stabiele normen. Onze kleurstandaarden worden internationaal erkend als de leidende standaarden voor gebruik bij kleurmeting en -kalibratie.

Waarom onze kleurnormen gebruiken?

Geproduceerd met behulp van toonaangevende keramische technologie, zijn ze stabiel, duurzaam, niet-fluorescerend en gemakkelijk te gebruiken.

 • Ideaal voor gebruik in ISO 9000 kwaliteitscontroleprocedures, ze vergroten het vertrouwen in instrumentele kleurcontrole
 • Ze waarschuwen vroegtijdig voor instrumentproblemen
 • Ze verbeteren de coördinatie tussen fabrikanten
 • Onze kleurstandaarden verbeteren de kleurreproductie tussen verschillende productbronnen
 • Door wereldwijde acceptatie van de producten van leveranciers te bieden, verlagen ze ook de kosten van het produceren van off-shade producten.


KERAMISCHE KLEURSTANDAARDEN

 • Keramische kleurstandaarden

 • Productassortiment

 • Colour Calibration

 • Contact

Basisreeks
7 chromatische standaarden voor spectrale respons, 2 kleurverschilstandaarden en 3 neutrale grijsstandaarden voor fotolineariteit.

Neutrale standaarden
Een reeks grijstinten van wit tot zwart.

Custom Standards
Gemaakt volgens aangepaste specificaties.

Mini Color Standards
Volgens het basisassortiment plus een zwarte en een witte, zijn de afzonderlijke stukken Color Standard 10 mm x 10 mm, waarbij de hele set ongeveer even groot is als een creditcard (85 mm x 55 mm x 2 mm).

Druknormen
Robuuste normen voor de grafische industrie in een keuze aan afwerkingen: glanzend en mat. De houder die de standaarden vasthoudt, is zo ontworpen dat de optiek van het instrument op hetzelfde vlak als de standaarden blijft, waardoor elke keer gemakkelijke en nauwkeurige metingen worden geleverd. Elke set bestaat uit 7 chromatische standaarden voor spectrale respons, 2 kleurverschilstandaarden, 3 neutrale grijsstandaarden voor fotolineariteit en zowel een zwarte als een witte standaard.

Reflectie- en kleurgegevens
Al onze niet-gekalibreerde standaarden worden geleverd met nominale gegevens als richtlijn voor de waarden die tijdens het gebruik kunnen worden verwacht.

Als er verschillende batches van een bepaalde kleur zijn, labelen we elke batch duidelijk zodat de juiste gegevens bij elke standaard worden geleverd. Een voorbeeld van de verstrekte gegevens is die voor een rode tegel uit batch G.

RAL KLEURSTANDAARDEN

 • 840 HR 

 • 841 GL 

 • Colour Calibration

 • Contact

Kleurregister 840-HR als onmisbaar hulpmiddel voor kleurafstemming en kwaliteitscontrole Het RAL 840-HR kleurenregister omvat alle 216 RAL CLASSIC kleuren in semi-mat. De kaarten zijn bindende kleursjablonen voor kleurafstemming en kwaliteitscontrole. Ze bevatten XYZ-waarden, informatie over de afstand tot het RAL-mastermonster en de remissiecurve. 

De RAL 840-HR-kleurtabs worden geproduceerd als originele verfmonsters met behulp van een complex productieproces en ondergaan een nauwgezet goedkeuringsproces. Ze vormen dus een perfecte referentie voor het formuleren van semi-matte verven en emulsieverven.
Glansgraad van de kleurtabs: semi-mat Formaat DIN A5 (14,8 x 21 cm) Kleurweergave DIN A6 (10,5 x 14,8 cm) Bindende kleurensjabloon voor kleurafstemming en kwaliteitscontrole Met XYZ-waarden, specificatie van de afstand tot het oorspronkelijke monster en remissiecurve incl. koffer Kleurtabs ook afzonderlijk verkrijgbaar

Contact ons!

Name*
Email*
Message
0 of 350