september 6, 2022

Mustread: onze 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.

Share this

0  comments

Over kleur raken we niet uitgepraat. Bovendien zetten we ons maximaal in om bij te dragen aan een branche met kleurspecialisten die een weloverwogen en goed beargumenteerd kleuradvies kunnen geven. Dat doen we bijvoorbeeld met onze blogs. We schreven er heel wat. Maar wat waren, volgens de statistieken, de meest interessante en nuttigste blogs? Hieronder vind je de vijf best gelezen blogs van het afgelopen jaar.

Nr. 1: De mysterieuze kant van kleur

Hoe kan het dat we dezelfde kleur blijven zien, terwijl de lichtbron verandert? Daarover schreven in dit blog. Dat is iets anders dan metamerie, waarbij kleur juist wel verandert als de lichtbron verandert. Maar nu ging het over de mysterieuze kant van kleur: kleurconstantie.

Nr. 2: Zonder kleur geen leven

In een persoonlijk blog nam onze Mark Kotterink je mee in zijn visie op kleur en waarom kleur volgens hem ongelooflijk belangrijk is in het leven: “Er zijn weinig aspecten in het leven die zo’n grote impact hebben op ons welbevinden als kleur. Niet voor niets raden artsen je aan de natuur in de trekken, als je moe of overspannen bent.”

Nr. 3: Het effect van licht op kleur

In dit blog vertelden we over iets dat we hadden meegemaakt. Dat ging om gevelplaten. We werden kort daarvoor gebeld door een leverancier die voor een raadsel stond. De platen stonden tegenover elkaar, in een hoek van 90 graden. De ene plaat kleurde geelachtig wit, de andere blauwachtig wit. We gingen er naartoe en deden een meting: nagenoeg geen kleurverschil tussen de gepoedercoate platen. Wat was er aan de hand?

Nr. 4: De impact van kleur op het gedrag van je klant

Kopen mensen een roze boormachine? En vertrouwen ze die boormachine ook op het moment dat ze door een dikke betonnen muur heen moeten? Dit soort vragen stonden centraal in ons blog over de impact van kleur. Onderzoek toont namelijk aan het consumentengedrag voor zo’n 80 tot 90% wordt bepaald door kleur. Niet voor niets dat je goed kunt stellen dat kleur voor een groot deel bepalend is voor het succes van een product en de omzet van een bedrijf.

Nr. 5: Wat is de invloed van materiaal op kleur bij kleurbeoordeling?

Ons laatste blog in het rijtje van best belezen blogs ging ook over licht, maar dan over de impact ervan op het werk van de kleurbeoordelaar. We vertelden over dat licht bepaalt hoe een kleur verschijnt en waarom je als beoordelaar goed kunt werken met lichtkasten, voorzien van gestandaardiseerd licht.

De smaak te pakken? Hier vind je al onze blogs.


Tags


Dit zal je ook intressant vinden: 

Wat is metamerie?

Wat is metamerie?

Kleur als marketing tool

Kleur als marketing tool

Itten Passé

Itten Passé

Contact ons!

Name*
Email*
Message
0 of 350