maart 11, 2022

Uitbreiding RAL-kleurencollectie

Share this

0  comments

RAL heeft drie reeksen kleuren voor verschillende eindgebruiken: Classic , Design en Effect .

Het RAL Design-assortiment is een paar jaar geleden geüpdatet met 200 kleuren, wat een totaal van 1825 kleuren oplevert voor architectuur, interieur en decoratief ontwerp.

Nu is het de beurt aan het RAL Classic assortiment om uit te breiden!

Oorspronkelijk omvatte het RAL Classic-assortiment 213 kleuren die worden gebruikt in industrieel en autodesign voor het specificeren van verf- en poedercoatkleuren. Dit aantal bleef jarenlang stabiel totdat er op aanvraag twee andere kleuren werden ontwikkeld.

De toegevoegde kleuren waren de kenmerkende RAL Oranje kleur (RAL Oranje 2017) en Cleanroom Wit 9012 voor laboratoria en deze zijn nu toegevoegd aan de meeste versies van de RAL Classic waaiers (behalve RAL K1 die in de nabije toekomst nog 213 kleuren heeft) .

Nu is het Classic-assortiment van RAL weer gegroeid met de nieuwe toevoeging van RAL Fibrous Green 6039 die is ontwikkeld in samenwerking met de VDE = Association for Electrical, Electronic & Information Technologies. De nieuwe kleur is direct te bestellen als primaire kleurenkaart en als RAL CLASSIC K4 enkel A4 vel .

RAL Vezelgroen 6039 is nog niet beschikbaar in de RAL Classicwaaiers, maar zal hierin worden geïntegreerd zodra RAL een nieuwe voorraad waaiers produceert.

RAL-effect

Het RAL Effect-assortiment omvat 490 kleuren, waarvan 70 tinten met metallic effecten en de andere 420 kleuren coördinerende niet-metallic kleuren. De afgelopen twee jaar was alleen de RAL Effect E4- gids met de 70 metallic kleuren beschikbaar, maar nu is de RAL Effect E3- gids terug op veler verzoek!

De nieuwe productie van de hoogwaardige E3-waaier biedt extra opties voor een verfijnd kleurontwerp met RAL-KLEUREN, vooral voor metalen oppervlakken.

Op elke kleurenpagina wordt een harmonieuze kleurenfamilie gepresenteerd, elk bestaande uit één metallic kleurtint en 6 effen kleurtonen. De kleurenwaaier maakt een snelle kleurafstemming mogelijk en biedt uw klanten een echte meerwaarde door de metallic effecten.

Elke E3- en E4-waaier is nu veilig verpakt in een stijlvolle doos met metallic effect en het Nederlands Kleur Instituut heeft beide in voorraad voor onmiddellijke verzending naar onze klanten.

Bestel uw RAL waaiers eenvoudig op RAL-shop.nl


Tags

RAL, RAL Effect, RAL design, RAL 6039, RAL 9012


Dit zal je ook intressant vinden: 

Wat is metamerie?

Wat is metamerie?

Kleur als marketing tool

Kleur als marketing tool

Itten Passé

Itten Passé

Contact ons!

Name*
Email*
Message
0 of 350