COLOUR DESIGN TOOLS | Nederlands Kleuren Centrum

GREAT TOOLS FOR GREAT COLOUR CONCEPTS

 

Niemand weet beter de kleuren te kiezen dan uzelf. Daarom heeft NCS diverse designtools ontwikkeld die u helpen in uw creatieve werk, onafhankelijk hoe u werkt met kleur, intuïtief of systematisch.

COLOUR DESIGN TOOLS

Met de NCS designtools kunt u uw designproces op het gebied van kleur geheel beheersen en optimaliseren. De NCS producten, zoals de NCS kleurenwaaier, NCS Album en NCS Altas helpen u snel om kleuren te kiezen en te combineren. Met de grotere kleurenstalen op A6 uit de NCS box of op A5 en A6 formaat kunt u uw kleurplan tijdens uw kleuradvies presenteren. Onze tools helpen u om eenvoudig en makkelijk communiceren over uw kleurkeuze. Zowel met uw leveranciers als klanten collega’s. Met de NCS kleurentools is het mogelijk om gemakkelijk kleuren combineren op basis van similariteit: éénzelfde kleurtoon, éénzelfde nuance, éénzelfde zwartgehalte, éénzelfde verzadigingsgehalte of éénzelfde witgehalte. Met het NCS systeem is het ook eenvoudig om kleur harmonieën te maken, zoals analoge, complementaire en trichromatische.

NCS is het hulpmiddel voor Architects, Industrial designers, schilders, ontwerpers, verffabrikanten, behangfabrikanten, vloerfabrikanten etc.